Plönninge bilder






Fullt upp

Sorry för dålig uppdatering men både jag och Rebecca  har aft mycket med skolan, så vi har inte hunnit skriva helt enkelt. Denna veckan kommer med vara rätt tuff med inlämningar och prov, men vi ska försöka göra vårat bästa  att uppdatera.




Uppfinning

Nu ska vi ha projekt och företagande och det uppdraget vi håller på med nu i temat är att vi ska låtsas starta ett eget företag. Vi har kommit på något som, förhoppningsvis, är ganska bra. Mer kan ni få se sen ;)



Pepparkakor


Vår nya drog. Pepparkakor och ädelost!

Alive

Ledsen att jag varit dålig med uppdatering i helgen. Matilda har dock kört på lite, tur det! Nu är vi inne i en ny vecka och kör på den sista tiden innan jullovet.

Igår hade vi ett mysigt julbord med vår klass i Gula Villan, ett hus nere vid Fjellaregård. Alla i klassen bidrog med något att äta och jag tror nog att vi alla rullade där ifrån mätta och belåtna iallafall. Fruktansvärt gott med julmat iallafall.. Och varje år glömmer man hur fruktansvärt mätt man blir utav det, haha ;)

Annars har vi haft en toppenhelg på Plönninge! De flesta julklapparna är inköpta och vi har fått komma ifrån lilla Plönninge och lufta oss. En halvdag i Halmstad och en halvdag i Ullared. En lite smådyr helg men ändå väldigt rolig! :D

Kort



förändring



Mot....


Hoppfilm


För en gångs skull gick min polle lugnt  över  de låga hindrerna annars  brukar han bara dra rätt igenom dom:) haha


Dec. 3, 2011

Dagen har  spenderats med Alicia och Rebecca, vi  var inne i Halmstad köpte lite julklappar sen när vi skulle köpa presentkort på biosalongen så  säger jag och Alicia, kan vi inte kolla  på bio  så 5  min innan bio börjar beställde vi biljetter. Blev att vi kollade på Breaking Dawn. Faktiskt rätt bra men  inte riktigt så bra som jag förväntat mig.

Rebecca och jag red även våra fin pollari  ridhuset idag, vi hoppade studs  och en linje  med vattenmatta  under  de ena räcket. Danny var så himla  fin när jag värmde han då jag red på en 8 gjorde byten  han gjorde as fina lugna byten och  gick i lugn samlad galopp, kanske ska filma ngn gång när jag rider dressyr.

Iallfall  han hoppade lika bra var lugn men blev ganska trött efter han hoppat studsen.

Nu har vi precis ätit  mat och även frukt som vi haft choklad till så himla gott och mysigt. Nu ligger vi trötta  och blir nog att kolla film snart.

Mitt hjärta ♥




Lördagmorgon

Klockan är nästan prick 9. Jag sitter och äter frukost på min säng efter en go dusch. Igår kväll satt vi alla tre nere på Alicias rum och tramsade loss! Jag sov hos Matilda i natt också, så att vi slapp sova själva.

Idag ska vi ta oss en tur in till Halmstad för att handla lite julklappar och andra såna småmysiga ärenden ;) Bussen går vid 10 så vi får la börja traska vid kvart i. Kommer bli en mysig dag!

När vi kommer tillbaka i eftermiddag ska vi till stallet och rasta kusarna lite, vi får se vad det blir för dem idag. Saknar faktiskt min pålle lite bara för att han hade vilodag igår och sådär. Men nu måste jag kila, hoppas att ni också får en bra dag! :D


Fredag på Plönninge






Äntligen fredag!

Idag är det äntligen fredag.. Skööööönt. Vi har matte c och samhälle/projekt och företagande nu, sen efter lunch har vi lektion på Fjellare. Ska bli skoj faktiskt. Efter vi slutat drar vi direkt upp till stallet och sen ska jag nog hoppa Mulle lite, Matilda ska hjälpa mig :)

Helgen är fullspäckad med massa roliga grejer. Vi spenderar helgen här på Plönnninge, både jag och Matilda även Alicia. En mysig helg verkligen! :D



Bloglovin

klicka på knappen så börjar ni följa oss på bloglovin! :D
bloglovin

film från hoppträningen



Underbara häst

Idag var de hoppträning som gällde för Malin, danny  kändes spänd i början  när jag  red fram  sen  släppte de efter jag galopperat han.
Hoppade fram på volt på ett räcke och han var så fin, hoppade som tusan. sen la vi på kombinationen. Hindrena blev bara högre och högre  och han hoppade bara bättre och bättre  sen näst sista gången  jag skulle hoppa låg oxern på 140  och jag la han helt fel på inhoppet, men han bara  galopperar vidare och hoppar  över 140 oxern som inget har hänt.  Han  var så duktig. Avslutade sen på en lite lägre oxern  för att visa att han inte behöver ta i hela tiden.

så nöjd med min stjärna

140


Det går nerför..

Statistiken går nerför och kommentarerna blir allt färre. Vad ska vi skriva om för att ni ska tycka det är intressant? Snälla, hjälp oss genom att kommentera och ge oss lite tips!

Vi vill göra det här till en bra blogg som kan hjälpa de förvirrade själar som ska börja gymnasiet och vill läsa lite om livet här och om vad elever tycker om skolan :)

KOM IGEN NU!!

Badat

Idag åkte kära lilla NP10B in till Halmstad för att ta sig lite vatten över huvudet på Sannarpsbadet. Dags för det årliga badet, lite lagom till jul sådär. Iallafall, vi simmade 500 meter bröst och skulle simmat 150 rygg, men vi fuskade lite och simmade bara 100. Busigt! Vi var nog alla lite lagom döda efter det..

Sen var det dags att inta vattenruschkanorna.. Som 10-åriga småflickor igen! Herregud så kul.. Sen lite bastu på det och sådär. Det kan nog vara ganska roligt att se vår klass när vi ger oss ut i vida världen. Den ena mer olika än den andra. Men vi är verkligen ett gött gäng! :)


Goaste NP10B!

Fjellaregård

Tänkte berätta lite hur de går till när vi har lektion  på fjellaregård.

Det börjar att vi alltid har samling i klassrummet där vi får reda på vilken häst vi ska rida, vad vi ska göra på lektionen, vem vi ska rida för, och när vi ska rida. Om  man rider första passet   så slipper man göra de mesta av stalltjänsten.

Stalltjänsten  består oftast på förmiddagen

  • Släppa ut hästar
  • Mocka alla stall
  • Hamla
  • Hösilera
  • Sopa stallet
  • Lunchfodra vissa hagar

Medan eftermiddagen består av

  • Skritten
  • Ibland hösilera
  • Kratta baksidan som lätt blir smutsig
  • Rengöra vattenkoppar och krubbor
  • Sopa service

Så de är lätt mycket softare att vara där en eftermiddag.  I service hänger de en stor tavla där de står alla saker som klassen  ska göra under den halvdagen  man är där.

I service kan man även  fixa hästarna  oftast är de mugghästarna eller de hästarna som är lite dummai boxen, kan även  va de hästar som står i ett annat stall  och då ställer man oftast  dom i service för slippa  bära upp all utrustning.

Fjella  består av 5 stall

Sto,valack, röda längan, logen och gamla. Vi  använder  bara de  hästar i sto och valack för i gamla står travare  och i logen privata hästar. Sen i röda längan är stona med föl och unghästarna.

 

Fjella  har även en stor sadelkammare där  varje häst har en egen krok och span med sina egna saker.

Dom har även en terrängbana, galoppbana 2 ridhus  och en stor paddock, men vi använder oss mest av  de stora ridhuset.

 


1a decemeber

Nu har vi haft ridteori på morgonen. Vi kollade på en lagom modern film, som hette Ta Tyglarna som Bo Tibblin har gjort. Lite trött idag, så ögonlocken var gaaaanska tunga. Men det gick la! Sen svarade vi på lite frågor och så. Sen när vi var klara frågade vi vår lärare: "vad ska vi göra nu?". Han kollade på oss förvånat och sa "skojar ni?! är ni redan klara?"

Ja, vi är la snabba som klarar av att göra 18 korta frågor på typ.. 5 minuter.

RSS 2.0