Söndagsmys



Idag är det söndag och vi är så skabbiga att vi inte vill vara med på bild. Men som vanligt är det mysigt att träffas igen på söndagar! Vi har nyss kollat på Ponnyakuten och nu väntar ONE TREE HILL ♥

Imorgon ska vi på studieresa med klassen, men vi vet inte riktigt vart så vi får se vart vi hamnar ;)


Mot stallet

Dags att dra sig ut i kylan  och rida lite

Gästblogg från Agnes

Hallåhallå! Jag heter Agnes Haglund och kommer från en liten håla i Västra Götaland. Jag har två egna hästar men mitt 16åriga sto Blondie, har nu fått bli lite förtidspensionerad (av lite olika anledningar) så henne har jag lånat ut. Min andra häst heter Milli Reewe och är ett 6årigt sto efter Casir Ask - Camaro M. Vi tävlar i både hoppning och dressyr men har som mål att komma ut på lite fälttävlan i vår.
Matilda och Rebecca bad mig skriva lite om varför jag går här på Plönninge. Jag går alltså i samma klass som dem och våran klass, Np10B är lite bättre än alla andra. ;)
Nu har jag gått halva tiden här på plönninge och jag måste säga att dessa 1,5 åren har varit de bästa åren i mitt liv. Anledningen till att jag började här var först och främst mitt hästintresse. Jag har ridit sedan jag var 5 år och haft egen häst sedan 2009. Jag började med att rida på ridskola och jobbade mig sedan uppåt med sköthästar, foderhästar, helg&lovjobb och sedan fram till 2 egna hästar.
Jag har sedan många år tillbaka haft planer på att gå här och efter mycket goda ord om skolan så blev det så. Kombinationen man får med både högskolaförberedande kurser och hästkurserna gör skolan så otroligt mycket roligare. Även de "vanliga" ämnena som svenska, engelska, biologi mm blir mycket intressanta när det dras kopplingar till hästarna.
Precis som alla skolor finns självklart brister i skolan men allt annat väger upp det dåliga. Att börja här är det bästa valet jag någonsin gjort. Man har så otroligt roligt och alla borde någon gång få testa på internatlivet. Man utvecklas även väldigt mycket som person eftersom man får lära sig att sköta allt på egen hand även om vi har grymma fritidsledare som alltid hjälper till när det behövs.
Mina föräldrar är inte hästkunniga men ställer alltid upp och vill hjälpa till och lära sig. Men eftersom de inte har kunnat stötta mig med tips och råd så är det väldigt skönt att ha hästkunniga människor överallt runt omkring som man kan ta hjälp av.
Ja, det var väl lite om varför jag går här och jag ångrar mig verkligen inte. Människorna här är helt underbara och alla blir som en stor familj. Som sagt, Plönninge är det bästa valet jag gjort!



Sing star

Ikväll är de sing star  som gäller för våran del




10B rules!

Det var dressyrtävling nere på Fjellare idag.. Jag och Matilda satt där nere och kollade på våra duktiga klasskompisar och frös häcken av oss på köpet. Kort och gott kan vi säga, 10B är klassen med stort K! ;)


Grattis tjejer, ni var superduktia allihopa! :D
Rebecca och fina Nelson

'
Ronja och Bellis




Bonnadunk


Högsta volym. DUNKA DUNKA!

Hästkunskap

Bilder sen för några veckor sen när vi var nere På Fjellaregård och lärde oss att linda ben. Både vanliga bandage och galoppbandage. Som vanligt så.. spårar det ur lite ibland ;)


Mimmi jobbar på!


Matilda är på G!


Mitt utomordentligt snygga bandage


Rebecca med våra söta kattungar Piff och Puff!

Bilder plönninge





RSS 2.0